Om je leerlingen in het nieuwe schooljaar (weer) met Numo te laten werken, zijn twee dingen nodig. Als eerste is het nodig dat de Numo-beheerder de leerlingen inleest en ervoor zorgt dat ze kunnen inloggen. Hier kan de beheerder lezen hoe dit werkt. Daarnaast is het belangrijk dat er voor leerlingen een leerplan wordt geactiveerd. In dit bericht lees je wat de mogelijkheden zijn en vind je de benodigde hulpdocumenten.
Ieder jaar op 1 augustus worden de leerplannen dichtgezet. Om je leerlingen in het nieuwe schooljaar verder te laten werken, is het nodig het leerplan opnieuw te activeren. Het bewerken en activeren van het leerplan doe je door in Numo in te loggen met je docentenaccount. Vervolgens kies je het vak waar je een leerplan voor in wilt stellen en ga je bovenin naar de knop Tools.
Activeer leerplan vorig leerjaar
De eerste optie is 'activeer vorig leerjaar'. Hiermee is het mogelijk om leerlingen verder te laten oefenen op de plek waar ze het vorige schooljaar gebleven waren. Je activeert met deze optie alle vaardigheden die aan het einde van het vorige schooljaar ook aan stonden. Waren ze vorig jaar nog niet klaar met een persoonlijk oefenprogramma? Dan kunnen ze die in dit nieuwe schooljaar dus gewoon afmaken.
Alles over het activeren van het vorige leerjaar lees je hier.
Activeer leerplan op basis van testresultaten
Het leerplan kun je ook activeren op basis van testresultaten. Dit kunnen testresultaten zijn van de Muiswerk Online Testsuites van Kurve, maar ook van Diataal en binnenkort ook de resultaten van Cito. De test die je hebt afgenomen heeft uitgewezen welke vaardigheden jouw leerlingen al beheersen, maar ook welke vaardigheden nog niet. In Numo kunnen ze vervolgens gericht met die vaardigheden verder gaan oefenen, door ze te activeren via de koppeling.
De verschillende hulpdocumenten vind je hier:
Activeer standaard leerplan / handmatig
Het is ook mogelijk om te kiezen voor een standaard leerplan. Binnen het standaard leerplan kiest Numo welke modules hij klaarzet voor de leerlingen op basis van het ingestelde opleidingsniveau. Je kunt dit doen voor enkele vaardigheden, maar ook in één keer alle vaardigheden waar jullie over beschikken activeren.
Daarnaast kun je ook handmatig modules activeren voor leerlingen.
Alles over het zelf instellen van het leerplan lees je hier.
Comments are closed.