Nieuw: belevingsvideo’s rekenen

Nieuw: belevingsvideo's rekenen

Oefenen jouw leerlingen in Numo met rekenen en weten ze soms niet zo goed waarom ze die vaardigheden nodig hebben? Vanaf nu vinden ze in Numo video's die context bieden bij het oefenen! Leerlingen kunnen de video's tegenkomen tijdens het oefenen en dan zelf bekijken, maar jij kunt de video's ook klassikaal laten zien via het docentendashboard. 

Over de video's

In de video's zien leerlingen verschillende situaties uit het dagelijks leven terug waarin het handig is om bepaalde rekenvaardigheden te hebben. Denk bijvoorbeeld aan het schatten van oppervlaktes, rekenen met grote getallen of het rekenen met tijd. In totaal zijn er 13 video's terug te vinden in de verschillende modules binnen het vak rekenen.

Video’s in het docentendashboard

Leerlingen kunnen de video’s zelf tegenkomen tijdens het oefenen met rekenen, maar jij kunt de video’s ook klassikaal tonen via het docentendashboard. Hiervoor ga je via overzichten naar lesstof. In dit scherm klik je de vaardigheid en module open. De modules die video’s bevatten zijn Getallen 1F, Meten en Meetkunde 1F en Verhoudingen 1F. Voor de rubrieken die een video bevatten is nu een video-icoon verschenen. Klik de rubriek open om de video te bekijken. Je vindt hier naast de video enkele suggesties om in gesprek te gaan met leerlingen over de situatie en en de bijbehorende rekenvaardigheden.

Heb je nog vragen over deze nieuwe video's? Neem dan contact op met jouw adviseur via 0297 361 664 of info@kurve.nl.

Comments are closed.