10 oktober actiedag: Numo liet leerlingen én bomen groeien!

10 oktober actiedag: Numo liet leerlingen én bomen groeien!

Op donderdag 10 oktober organiseerden wij een speciale actiedag met Numo, waarbij leerlingen niet alleen hun kennis lieten groeien, maar ook konden bijdragen aan een groenere wereld. Voor elke 100 minuten die zij met z'n allen oefenden, doneren wij €1,- aan Trees for All. Dit bedrag wordt gebruikt voor de aanleg van een Trees for All Jubileumbos dat nog vele generaties van zuurstof zal voorzien.

Samen groeien voor een groene toekomst!
Oktober is een maand van verandering. De natuur bereidt zich voor op de winter. De bomen laten hun bladeren vallen en maken zich klaar voor een nieuw seizoen van groei. Dit proces van vernieuwen symboliseert ook de groei die we in onze leerlingen zien: door hard te werken en te leren, groeien ze en bereiden ze zich voor op de toekomst. 

Daarnaast is oktober ook het begin van het plantseizoen in Nederland – de perfecte tijd om nieuwe bomen te planten. Met de inzet van de leerlingen tijdens deze actiedag leggen we samen de basis voor een duurzamere wereld. Zo groeien onze leerlingen en de natuur zij aan zij, en dragen we allemaal bij aan een groenere toekomst.

In totaal hebben er op donderdag 10 oktober 11.879 leerlingen geoefend. Samen oefenden zij 235.642 minuten! Dat betekent dat we €2.357 schenken aan Trees for All en hun jubileumbos. Zij kunnen hier wel 417 bomen voor planten! Een supermooie bijdrage namens alle leerlingen die met Numo groeien. 

Hoe werkte het?

  • Op donderdag 10 oktober 2024 hebben wij het totaal aantal oefenminuten geteld van alle leerlingen uit heel Nederland die in Numo werken.
  • Voor deze actie was geen aanmelding vereist, iedere leerling deed automatisch mee door te oefenen in Numo.
  • Elke oefenminuut (schone werktijd) die op 10 oktober 2024 vóór 16:00 uur werd gemaakt is meegeteld. Dit geldt zowel voor oefentijd in het leerplan als voor taken.
  • Voor elke 100 minuten die er in Numo is geoefend, doneren wij €1,- aan Trees for All. Voor €5,- planten zij een boom in het Jubileumbos.


Rekenvoorbeeld: Stel 100 leerlingen van een school oefenden ieder 20 minuten in Numo? Dan hebben jullie samen al 4 bomen geplant! 

Nieuwsgierig naar het planten van het jubileumbos? Houd dan onze Instagram in de gaten!

Comments are closed.